Kanelpannacotta med körsbär

Kanelpannacotta med körsbär

Av: / Foto: Kent Jardhammar
180 min
4 portioner
En riktig mumsig dessert till julbordet.
Fler recept på:
Efterrätt, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 1 1/2 st gelatinblad
    2. 2 dl grädde
    3. 1 msk strösocker
    4. 3 msk flytande honung
    5. 1 1/2 msk mald kanel
    6. 2 tsk vaniljsocker
    7. 3 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
  1. Servering

    1. körsbärssylt eller sås

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.

    2. 2.

      Koka upp grädde, socker, honung och kanel. Låt svalna något, tillsätt vaniljsockret. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen så att de smälter.

    3. 3.

      Rör ner gräddfilen och häll upp i glas. Låt stelna i kyl ca 3 tim.

    4. 4.

      Servera pannacottan med körsbärssylt på toppen.

Fler recept på:
Efterrätt, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?