Kanelmusslor med apelsin

Kanelmusslor med apelsin

Av: / Foto: Anders Norrsell
110 min
10 stycken
Juliga kanelmusslor!
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 4 dl vetemjöl
    2. 1 1/2 dl florsocker
    3. 1 dl mandelmjöl
    4. 1 1/2-2 msk mald kanel
    5. 1/2 tsk salt
    6. 200 g smör, rumsvarmt
    7. 1 ägg
  1. Färskostkräm

    1. 200 g färskost
    2. 1 tsk vaniljsocker
    3. 1-2 apelsiner
  2. Garnering

    1. skinnfria apelsinklyftor
    2. granatäppelkärnor
    3. kanel

Gör så här

    1. 1.

      Blanda vetemjöl, florsocker, mandelmjöl, kanel och salt. Tillsätt smöre och ägg och arbeta snabb ihop till en deg. Låt vila i kylen ca 1 timme.

    2. 2.

      Tryck ut degen i smorda aluminium- eller muffinsformar. Ställ i kylen ca 5 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.

    3. 3.

      Grädda formarna mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Stjälp upp kakorna och låt dem svalna.

    4. 4.

      Färskostkräm: Blanda färskost och vaniljsockret och ställ kallt. Skala apelsinerna, skär ut skinnfria klyftor och tärna dem (spara några till garnering). Rör ner dem i krämen.

    5. 5.

      Fördela krämen i formarna. Garnera med apelsin, granatäppelkärnor och pudra över lite kanel.

Tips från kocken

Bottnarna kan förberedas, fyllningen kan förberedas men vänta med att lägga samman botten och fyllning till strax innan serveringstillfället.
Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?