Kanel/kardemumma-bullar

Kanel/kardemumma-bullar

Av:
180 min
24 St
Annons

Ingredienser

  1. Fördeg dagen innan

    1. 5 G Jäst
    2. 1,5 Dl Rismjöl
    3. 1,5 Dl Vatten
  2. Bakning nästa dag

    1. 50 G Jäst
    2. 4 Dl Havremjölk
    3. 2 St Ägg
    4. 150 G Smör, rumsvarmt
    5. 2 Dl Socker
    6. 2 Dl Potatismjöl
    7. 4,5 Dl Rismjöl
    8. 2 Dl Majsmjöl
    9. 0,5 Dl Pofiber
    10. 0,5 Dl Fiberhusk
    11. 2,5 Tsk Vaniljsocker
    12. 1,5 Msk Kardemumma
    13. 1 Tsk Salt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda fördegen kvällen innan. Plasta och ställ i kyl.

    2. 2.

      Blanda jäst och havremjölk och socker, smör och ägg. Blanda det torra och häll i. Blanda 5 minuter. Lägg i låda och jäs ca. 2 timmar. Gör bullar, lägg i muffinsformar och jäs 45 minuter. Baka av 225 grader ca. 15 minuter. Fyllning: Bred på smör och häll på socker och kanel/kardemumma.

Är innehållet i detta recept olämpligt?