Kanelkaka

Kanelkaka

Av:
90 min
Annons

Ingredienser

  1. Bikarbonat

    1. 175 g Margarin
    2. 1 Bikarbonat
    3. 2,5 dl Socker
    4. 2 st Ägg
    5. 0,5 Salt
    6. 2 Vaniljsocker
    7. 1 Bakpulver
    8. 1 dl Socker
    9. 1 Kanel

Gör så här

    1. 1.

      Blanda bikarbonat o gräddfil. Rör matfett o socker vitt o pösigt. Tillsätt 1 ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt o bakpulver o rör ner i smeten omväxlande med gräddfilen. Fyllningen 1 dl socker + 1tsk kanel varvas med smet i rund smord o bröd form. Avsluta med att strö lite av fyllningen överst. Grädda ca 1 timma i 175 gr. Stjälp upp kakan så det knäckiga kommer uppåt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?