Kanelfruktkaka

Kanelfruktkaka

100 min
1 kaka
Juligt kryddig mjuk kaka med smak av kanel, kardemumma och apelsin. Fyllningen av russin, fikon, aprikoser och nötter gör kakan extra saftig och smakrik.
Annons

Ingredienser

  1. Kaka

    1. 300 g russin
    2. 200 g fikon
    3. 200 g aprikoser
    4. 1.5 dl apelsinjuice
    5. 250 g smör
    6. 1.5 dl mörkt muscovadosocker
    7. 4 st ägg
    8. 3.5 dl vetemjöl
    9. 2 tsk bakpulver
    10. 0.5 dl kanel
    11. 2 tsk malda nejlikor
    12. 2 tsk nystött kardemumma
    13. 200 g hasselnötter och sötmandlar - grovt hackade
  2. Glasyr

    1. 1.5 dl florsocker
    2. 1.5 msk vatten
    3. silverkulor

Gör så här

    1. 1.

      Dag 1, kväll: Skär frukten i bitar och lägg den i en skål. Häll över juice (eller konjak), och låt stå att dra över natten.

    2. 2.

      Dag 2, morgon: Smöra och bröa en form som rymmer 2 liter. Sätt ugnen på 175°. Rör samman smör och muscovadosocker. Rör i äggen, ett i taget.

    3. 3.

      Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kanel och kryddor i en bunke; tillsätt hälften av detta till äggblandningen tillsammans med hälften av fruktblandningen. Rör ihop och blanda därefter ner resten av ingredienserna.

    4. 4.

      Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 1 timme. Ta ut kakan, ta ur den ur formen och låt svalna.

    5. 5.

      Montering: Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan. Dekorera med silverkulor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?