Kaneldoftande lammfärsbullar i tomatsås

Kaneldoftande lammfärsbullar i tomatsås

Av: / Foto: Ulrika Ekblom
30 min
2 personer
Laga lättlagade lammfärsbullar med inspiration från Nordafrika.
Fler recept på:
Lamm, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 200 g lammfärs, 12 % fetthalt
    2. 1 st ägg
    3. ½ tsk salt
    4. 2 krm spiskummin
    5. 2 krm kanel
    6. 1 krm cayennepeppar
    7. ½ msk rapsolja
    8. 2 dl passerade tomater
    9. 1 dl vatten
    10. 2 krm råsocker
    11. salt och nymald svartpeppar
    12. 1 dl fullkornscouscous
    13. 2 msk russin
    14. 40 g blandad sallad
    15. 2 msk hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Blanda lammfärsen med ägg, salt och kryddor. Forma 4 stora bullar av färsen och bryn dem i oljan runtom i 2 minuter.

    2. 2.

      Häll på tomater, vatten och råsocker. Låt koka tills färsbullarna är klara, cirka 10 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.

    3. 3.

      Tillaga couscousen enligt anvisningarna på paketet och lägg i russin. Ta från värmen och låt stå 3–5 minuter. Servera lammfärsbullarna med salladen och persilja strödd ovanpå.

Fler recept på:
Lamm, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?