Kanelbullekladdkaka

E N

Kanelbullekladdkaka

Av:
8 bitar
Annons

Ingredienser

    1. 200 g smör
    2. 3 dl strösocker
    3. 4 msk malen kanel
    4. 4 st ägg
    5. 2,5 dl vetemjöl
    6. 0,5 dl farinsocker
    7. pärlsocker till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).

    2. 2.

      Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.

    3. 3.

      I en bunke blandar du försiktigt ihop smör, strösocker, hälften av kanelen, ägg och vetemjöl bara precis tills det går ihop till en jämn smet.

    4. 4.

      Lägg 2 dl av smeten i en skål och blanda ihop det med resterande kanelen och farinsocker.

    5. 5.

      Nu har du alltså en ljusare smet och en mörkare smet.

    6. 6.

      Kläd en rund form med avtagbara kanter med diameter på 20 cm med bakplåtspapper.

    7. 7.

      Häll upp den ljusare smeten i formen.

    8. 8.

      Lägg den mörkare smeten i en spritspåse och spritsa ut ett kanelbullemönster på kakan. Har du ingen spritspåse kan du klicka ut mönstret med en sked eller hälla ut det med en bägare.

    9. 9.

      Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

    10. 10.

      Låt kladdkakan svalna helt och håller i kylskåpet (helst över natten) innan du serverar den.

Är innehållet i detta recept olämpligt?