Kanelbulle - laktosfri

Kanelbulle - laktosfri

150 min
30 Stycken
Smarriga laktosfria kanelbullar.
Annons

Ingredienser

  1. deg

    1. 50 g Jäst
    2. 125 g laktosfritt smör
    3. 5 dl havremjölk
    4. 0.5 tsk Salt
    5. 0.5 dl Socker
    6. 15 dl Vetemjöl
  2. fyllning

    1. 100 g laktosfritt smör
    2. 1 dl Socker
    3. 2 tsk kanel
  3. pensling

    1. 0.5 dl sirap - utrörd med lite vatten
    2. Pärlsocker

Gör så här

    1. 1.

      Fördela jästen i en bunke. Smält fettet i en kastrull, tillsätt havremjölken och värm till 37°. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet samt salt, socker och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i bunken till dubbel storlek, cirka 30–40 minuter.

    2. 2.

      Dela degen i 2 delar och kavla varje del till en rektangel. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut den på rektanglarna. Rulla ihop varje rektangel till en rulle och skär varje rulle i 15 bitar. Lägg bullarna i pappersformar och låt jäsa i cirka 30 minuter.

    3. 3.

      Värm ugnen till 200°. Pensla bullarna med sirapsvatten och strö över pärlsocker. Grädda i cirka 8 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?