Kanelbullar

Av: / Foto: Anders Norrsell
100 min
40 stycken
Lättbakade kanelbullar. Kesella i smeten gör degen lättarbetad.
Annons

Ingredienser

    1. 150 g smör
    2. 50 g jäst för söta degar
    3. 5 dl standardmjölk
    4. 2 msk fiberhusk
    5. 1 dl ljus sirap
    6. 1 1/2 dl kesella
    7. 1/2 tsk salt
    8. 2 pkt påsar mjölmix, Semper á 500 g
    9. 1 dl strösocker
  1. Fyllning

    1. 100 g rumsvarmt smör eller margarin
    2. 1 dl strösocker
    3. 2 msk mald kanel
  2. Pensling

    1. 1 st ägg
    2. pärlsocker

Gör så här

    1. 1.

      Smält smör, häll i mjölk och låt den bli fingervarm cirka 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, häll degspadet över och lös upp. Tillsätt fiberhusk och låt blandningen svälla i 10 minuter.

    2. 2.

      Tillsätt sirap, kesella, salt, socker och mjölmix. Arbeta allt i maskin i cirka 10 minuter.

    3. 3.

      Låt därefter degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i cirka 50 minuter.

    4. 4.

      Blanda ingredienserna till fyllningen. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 2 lika stora delar. Om det behövs knåda in lite mer mjölmix. Kavla ut varje degbit till en rektangel, cirka 1/2 cm tjock. Bred ut halva mängden fyllning på varje degplatta.

    5. 5.

      Rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Dela varje rulle i 20 lika stora delar. Forma till dem så att du har runda bullar och placera i formar med snittytan uppåt och lägg dem på plåtar.

    6. 6.

      Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med ägget, strö över pärlsocker och grädda i ugnens mitt i cirka 10 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?