Kanelbullar

Kanelbullar

Av:
120 min
25 Bullar
Godaste kanelbullarna
Annons

Ingredienser

  1. Fördeg

    1. 2,5 dl vatten
    2. 2,5 dl mjölk
    3. 50 gram jäst
    4. 8,5 dl mjöl
  2. Deg

    1. 8,5 dl vetemjöl
    2. 6,5 krm salt
    3. 5 tsk kardemumma
    4. 200 gr smör
    5. 2,5 dl strösocker
  3. Fyllning

    1. 200 gr smör
    2. 2,5 dl strösocker
    3. 3,5 tsk vaniljsocker
    4. 8 tsk kanel
    5. 4 tsk kardemumma
    6. 50 gr mandelmassa
  4. Övrigt

    1. 1 dl pärlsocker
    2. 1 st ägg

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla ingredienser till fördegen tills det blivit en slät smet. Låt jäsa cirka 1 timme. Den ska bubbla upp ordentligt.

    2. 2.

      Mortla kardemumman, skiva smöret (smält det inte) och blanda alltsammans i degblandare cirka 10 minuter. Nu ska den jäsa igen.

    3. 3.

      Under tiden degen jäser gör man fyllningen. Blanda ihop allt utom mandelmassan och vispa det fluffigt med en träslev.

    4. 4.

      Dela degen i tre lika stora bitar. Kavla ut den ena till en rektangel, så jämn som möjligt. Bred på fyllningen och se till att det kommer hela vägen ut i kanterna. Smula på mandelmassa och vik den en gång så att formen blir mer lik en kvadrat och jämna till den så gott det går. Skär strimlor av degen, gärna med en sporre och gärna med en rundstav som linjal. Snurra ihop till bullar

    5. 5.

      Lägg bullarna att jäsa på en plåt och sätt ugnen på någonstans mellan 225 och 250grader. Låt jäsa 45–50 minuter. Blanda ett ägg, lite vatten och lite salt och pensla på. Strö på pärlsocker och skjutsa in bullarna i ugnen. Sätt en klocka på 8 m

Är innehållet i detta recept olämpligt?