Kanelbullar

Kanelbullar

Av:
70 min
20 st
Baka saftiga bullar med kanelfyllning!
Annons

Ingredienser

  1. Degen

    1. 0,5 Paket Jäst
    2. 50 G Smör
    3. 3 Dl Mjölk
    4. 0,5 Dl Socker
    5. 1 Krm Salt
    6. 8 Dl Mjöl
  2. Fyllning

    1. 50 G Smör
    2. 2 Tsk Kanel
    3. 0,5 Dl Socker
  3. Pensling

    1. 1 Ägg
    2. Pärlsocker

Gör så här

    1. 1.

      Degen: Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sekunder. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.

    2. 2.

      Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.

    3. 3.

      Fyllning: Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen.

    4. 4.

      Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm (för 20 st.) Bred på fyllningen och skär i ca 2 cm breda bitar från långsidan. Rulla ihop alla bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.

    5. 5.

      Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 20 min.

    6. 6.

      Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker.

    7. 7.

      Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 grader, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock.

Är innehållet i detta recept olämpligt?