Kanelbullar

Kanelbullar

Av:
17 st
Annons

Ingredienser

  1. Bulldeg

    1. 21,5 gr Jäst
    2. 3 dl Mjölk
    3. 0,5 krm Salt
    4. 1 tsk Kardemumma
    5. 64 gr Smör
    6. 0,5 dl Socker
    7. 7 dl Vetemjöl
  2. Fyllning

    1. 42,5 gr Smör
    2. 0,5 dl Socker
    3. 1 msk Kanel
  3. Garnering

    1. 1 st Ägg
    2. 1 dl Pärlsocker

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, kardemumma, smör, strösocker och vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter.

    2. 2.

      Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

    3. 3.

      Kavla ut den ena till en rektangel, ca 1 cm tunn.

    4. 4.

      Bred ut hälften av smöret på degen och strö över hälften av sockret och kanelen.

    5. 5.

      Rulla ihop degen till en rulle och skär den i bitar, ca 2 cm breda.

    6. 6.

      Lägg bullbitarna i pappersformar på en ugnsplåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

    7. 7.

      Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

    8. 8.

      Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–9 min. Storleken på bullarna kan variera, liksom värmen i olika ugnar. Håll koll på tiden för det går snabbt på slutet. Låt bullarna svalna på ett galler under bakduk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?