Kanelbullar

Kanelbullar

Av:
90 min
50 ST
Supergoda kanelbullar med mycket fyllning, Kungsörnens modifierade recept.
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. 50 Gr Jäst
    2. 150 Gr Smör
    3. 5 Dl Mjölk
    4. 2 Krm Salt
    5. 1 Dl Socker
    6. 1 Tsk Kardemumma
    7. Ca. 11 Dl Mjöl
  2. Fyllning

    1. 200 Gr Smör
    2. 1 Dl Socker
    3. 2 1/2 Tsk Kanel
  3. Pensling

    1. 2 St Vispade ägg
  4. Garnering

    1. Pärlsocker

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en degbunke.

    2. 2.

      Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt, 37°.

    3. 3.

      Rör ut jästen i lite av den fingervarma degvätskan. Tillsätt sedan resten av vätskan och blanda i salt, socker och kardemumma. Rör om.

    4. 4.

      Häll i mjölet och arbeta degen mjuk och smidig. Låt jäsa 30 min, övertäckt.

    5. 5.

      Rör ihop smör, socker och kanel till en bredbar smet.

    6. 6.

      Kavla ut degen och och bred på fyllningen, rulla ihop. Skär 1 1/2 cm tjocka skivor och lägg dom i bullformar eller på bakplåtspapper på en plåt, med snittytan uppåt. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Sätt på ugnen på 225° C (eller 200°C varmluftsugn)

    7. 7.

      Pensla det uppvispade ägget på bullarna, strö över pärlsocker. Grädda bullarna ca 8-10 minuter (10-12 i varmluftsugn)

    8. 8.

      Njut :)

Är innehållet i detta recept olämpligt?