Kanelbullar

Kanelbullar

150 min
30 Stycken
Klassiska och smarriga Kanelbullar!
Annons

Ingredienser

  1. Fördeg

    1. 7.5 dl Vetemjöl
    2. 80 g Jäst
    3. 2 st Ägg
    4. 5 dl mjölk - ljummen
  2. Deg

    1. Fördegen
    2. 7.5 dl Vetemjöl
    3. 2 dl råsocker
    4. 150 g Smör
    5. 1 tsk Salt
    6. 2 tsk kardemumma - stött
  3. Fyllning

    1. 75 g Smör
    2. 0.75 dl råsocker
    3. 3 msk kanel
  4. Pensling

    1. 1 st Ägg
    2. Pärlsocker
    3. mandelspån

Gör så här

    1. 1.

      Fördeg: Smula jästen och rör ut den i mjölken. Tillsätt ägg och mjöl, och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa under duk i 1 timme.

    2. 2.

      Deg: Blanda ihop alla ingredienser och arbeta degen i maskin i minst 15 minuter; den ska kännas elastisk och smidig. Låt jäsa i 30 minuter.

    3. 3.

      Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Dela degen i 2 bitar. Kavla ut varje bit för sig till en stor rektangel. Bred på fyllning, rulla ihop till en rulle och skär varje rulle i cirka 15 bitar. Lägg bitarna i formar med snittytan uppåt och låt jäsa i 30 minuter.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med ägg; strö över pärlsocker och mandel. Grädda i cirka 8 minuter mitt i ugnen, tills bullarna fått fin färg.

Är innehållet i detta recept olämpligt?