Kanel- och sockermunkar

Kanel- och sockermunkar

Av: / Foto: Fabian Björnstjerna
35 min
10 stycken
Konsistensen och smaken på dessa munkar blir lite annorlunda än de klassiska munkarna gjorda med jäst – men smakar jättegott, ungefär som en friterad sockerkaka.
Annons

Ingredienser

    1. 1 st ägg
    2. 1 dl socker
    3. 2 msk smör
    4. 1 dl mjölk
    5. 5 dl vetemjöl
    6. 1 1/2 tsk bakpulver
    7. 1 liter frityrolja
    8. 1 1/2 dl strösocker
    9. 4 msk mald kanel

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och tillsätt det tillsammans med mjölken. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke och vänd sedan ner i degen.

    2. 2.

      Ta degen ur bunken och knåda den på mjölat underlag. Dela degen i 10–15 jämnstora bitar. Rulla bollar av degbitarna som du sedan gör ett hål i, snurra degen runt ditt finger tills du har ett ganska stort hål.

    3. 3.

      Värm oljan i en rymlig kastrull till cirka 170°. Fritera några munkar åt gången tills de är gyllene, cirka 1 minut på varje sida. Lägg munkarna på hushållspapper att rinna av.

    4. 4.

      Blanda socker och kanel och vänd runt munkarna i det.

Är innehållet i detta recept olämpligt?