Kanel och apelsinglaserad palsternacka

Kanel och apelsinglaserad palsternacka

Av:
6 port
Passar på julbordet.
Annons

Ingredienser

    1. 800 g palsternacka
    2. 3 msk smör
    3. 1 apelsin
    4. 2 msk honung
    5. 2 krm kanel
    6. 1 tsk hela olika sorters pepparkor (tex Five peppers)
    7. salt

Gör så här

    1. 1.

      Skala Palsternackorna och dela i lika stora stavar. Ca 5 cm. Pressa saften ur apelsinen.

    2. 2.

      Koka palsternacksstavarna knappt klara. Låt rinna av.

    3. 3.

      Stek stavarna i ghee tills de fått lite färg.

    4. 4.

      Häll över apelsinsaften, blanda i honung, kanel och peppar.

    5. 5.

      Stek till de blivit glaserade och vätskan kokat in.

    6. 6.

      Smaka av med salt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?