Kålwok med bacon och glasnudlar

Kålwok med bacon och glasnudlar

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
Svartkål, vitkål och morötter är en mycket god wokmix som tillsammans med bacon blir en lyckad kombo. Glasnudlar till förhöjer den asiatiska känslan.
Fler recept på:
Thai-mat, Morot, Nötter, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 250 g glasnudlar
    2. 1 pkt bacon, 125 g
    3. 200 g svartkål eller grönkål
    4. 200 g strimlad vitkål
    5. 200 g morötter
    6. 1 msk olja
    7. 2 st hackade vitlöksklyftor
  1. Servering

    1. japansk soja
    2. 1 dl hackade, salta jordnötter

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg nudlarna i varmt vatten 20 min. Låt dem rinna av och dela dem i mitten.

    2. 2.

      Skär baconet och svartkålen i bitar. Strimla vitkål och morötter.

    3. 3.

      Hetta upp oljan i en wokpanna. Fräs bacon och kålen med vitlök och stek det till fin färg.

    4. 4.

      Tag upp nudlarna och blanda ner dem och morotsstrimlorna i woken. Häll på soja och låt allt bli varmt.

    5. 5.

      Strö över jordnötter och servera.

Fler recept på:
Thai-mat, Morot, Nötter, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?