Kalvschnitzel med citron, kapris och polenta

Kalvschnitzel med citron, kapris och polenta

Av: / Foto: Vinguiden
60 min
6 Portion
Rekommenderat vitt vin: Weinmann Grüner Veltliner Klassik Art. nr: 73522
Annons

Ingredienser

  1. Kalvschnitzel

    1. 6 st kalvschnitzlar
    2. 1 tsk svartpeppar
    3. salt
    4. 2 msk smör
    5. 1 msk kapris
    6. 1 st citronskal strimlat
    7. 3/4 dl citronjuice färskpressad
    8. 1 msk vatten
    9. persilja
    10. 125 g haricots verts
  2. Polenta

    1. 5 dl vatten
    2. 3/4 dl polenta
    3. 3 dl mjölk
    4. 1/2 dl parmesan finriven
    5. salt
    6. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Polenta: Koka upp vatten och salt i en kastrull och rör ner polentan. Sjud i ca 10 minuter tills det börjar tjockna, rör om då och då. Tillsätt mjölken och sjud ytterligare ca 5 minuter tills polentan tjocknar. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.

    2. 2.

      Under tiden: Peppra och salta schnitzlarna och stek dem i omgångar på båda sidor i rikligt med smör. Ta upp och täck över för att hålla dem varma.

    3. 3.

      Lägg i kapris, citronskal, -juice och vatten i pannan och koka upp under omrörning. Skeda såsen över kalvschnitzlarna och toppa med persilja. Servera med polenta och haricots verts.

Är innehållet i detta recept olämpligt?