Kalvlever Anglais med smörslungade grönsaker

Kalvlever Anglais med smörslungade grönsaker

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 4 gulbetor
    2. 150 g sockerärtor
    3. 100 g salladslök
    4. 200 g rökt sidfläsk
    5. 500 g kalvlever
    6. 4 msk små kapris
    7. 1/2 dl rött vin
    8. 2 msk smör
    9. salt
    10. peppar
    11. 2 msk persilja, finhackad

Gör så här

    1. 1.

      Ansa, skala och dela grönsakerna. Förväll betorna i lättsaltat vatten ett par minuter. Häll av vattnet och ställ åt sidan.

    2. 2.

      Knaperstek sidfläsk eller bacon i en het stekpanna. Ta upp och håll varmt.

    3. 3.

      Stek leverskivorna i samma panna på medelhög värme 2–3 minuter per sida. Ta upp och håll varmt.

    4. 4.

      Fräs kaprisen i stekskyn. Tillsätt rödvin och hälften av smöret. Koka upp och smaka av.

    5. 5.

      Smält smör i en ren stekpanna och värm upp de förkokta betorna med övriga grönsaker hastigt. Smaka av med salt och peppar. Vänd i hackad persilja. Servera med levern, sidfläsket och rödvinsskyn.

Är innehållet i detta recept olämpligt?