Kalvköttbullar

Kalvköttbullar

Av:
4 personer
Annons

Ingredienser

    1. 800 g Kalvfärs
    2. 1 st Gul lök
    3. 2 dl Grädde
    4. 1 dl Ströbröd
    5. 1 msk Dijonsenap
    6. 2 tsk Kalvfond
    7. 1 Ägg
    8. 1 msk Konjak
    9. 1,5 tsk Salt
    10. 0,5 tsk Rörsocker
    11. Mjölk
    12. Vitpeppar
    13. Svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ströbrödet med grädden och låt svälla i 15-30 min. Om det blir för kompakt, tillsätt mjölk.

    2. 2.

      Finhacka löken och bryn vid låg temperatur i 15 min tills den är mjuk och gyllen.

    3. 3.

      Till ströbrödsblandningen, tillsätt löken, senap, kalvfond, konjak, ägg, salt, socker och peppar. Blanda, och tillsätt därefter kalvfärsen och blanda till en lätthanterlig deg. Låt stå i 30 min.

    4. 4.

      Forma till små runda köttbullar, och stek i smör vid hög till medelhög temperatur.

Är innehållet i detta recept olämpligt?