Sätt ugnen på 200°.
Strimla baconet (spara 2 skivor till garnering). Fräs strimlorna knapriga i en torr stekpanna, cirka 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper och låt svalna.
Skala äpplet och riv det grovt. Ansa purjon och finhacka den.
Blanda färsen med salt och peppar. Blanda i äpple, purjolök, persilja och bacon. Forma färsen till en limpa och lägg den på ett ugnsfat med bakplåtspapper.
Pensla limpan med olivoljan och grädda den i nedre delen av ugnen 30–40 minuter, eller tills den är klar. Känn med provsticka. Minska värmen till 175° efter cirka 15 minuter.
Stek de sparade baconskivorna knapriga. Lägg limpan på ett serveringsfat.
Vispa ur stekfatet med lite vatten. Häll skyn i en liten kastrull. Späd med grädden och koka cirka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Garnera limpan med de stekta baconskivorna, ärtskotten, sparrisen, rädisorna, citronskivorna och örterna. Servera med gräddsåsen.