Kalvfärsbiffar med fetaost - 545 kcal

Kalvfärsbiffar med fetaost - 545 kcal

Av:
40 min
4 portioner
från Ulrikas kickstart - sommarkickstart 2017
Annons

Ingredienser

    1. 2 st ägg
    2. 1 msk créme fraiche
    3. 3 msk glutenfritt ströbröd
    4. 1 st pressad vitlöksklyft
    5. 1 msk hackad persilja
    6. 1 tsk örtagårdskrydda
    7. 1 tsk riven citronzest
    8. 500 gr kalvfärs
    9. 1/2 st hackad rödlök
    10. 1/2 pkt fetaost
    11. 1/2 msk olivolja
    12. 1 st blomkålshuvud
    13. 1/2 msk olivolja
    14. 2 st citroner
    15. 70 gr spenat
    16. 1 st granatäpple
    17. salt
    18. svartpeppar
    19. färsk timjan
  1. Kall pestokräm

    1. 3 dl matlagningsyoghurt
    2. 2 msk pesto
    3. salt
    4. svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Knäck äggen i en bunke och blanda i créme fraiche, ströbröd, vitlök, salt och svartpeppar, persilja, örtagårdskrydda och citronzest, rödlök och smula ner fetaost. Blanda i kalvfären. Forma färsen till biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek biffarna på medeltemperatur i 10 minuter.

    2. 2.

      Skär blomkålen i 1 cm tunna skivor. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek båda sidor tills skivorna har fått färg. Dela citroner på hälften och grilla i stekpannan.

    3. 3.

      Blanda matlagningsyoghurt med pesto och lägg upp i små skålar, smaka av med salt och peppar. Fördela spenaten på tallrikar, lägg upp blomkålsskivorna och biffarna. Lägg på citron och granatäpplekärnor. Servera med pestokrämen och dekorera med färsk timjan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?