Kalvfärsbiffar

Kalvfärsbiffar

Av:
45 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Biffar

    1. 500 gram Kalvfärs
    2. 1 dl Mjölk
    3. 1 dl Havregryn
    4. 1 Ägg
    5. 1 msk Kalvfond
    6. 1/2 tsk Vegeta
    7. 1 krm Vitlökspeppar
  2. Pressgurka

    1. 1/2 Gurka
    2. 1 msk Vatten
    3. 1 msk Ättika
    4. 2 msk Socker
    5. 1/2 tsk Salt
    6. Persilja
  3. Sås

    1. 3 dl Grädde
    2. 1 msk Mjöl
    3. 1/2 Hönsbuljongtärning
    4. 1 msk Soja
    5. 1 tsk Svart vinbärsgelé
    6. Mjölk

Gör så här

    1. 1.

      Blanda mjölk, havregryn, ägg och fond. Låt svälla en stund. Blanda ihop med färs och kryddor. Stek biffar och lägg över i en form.

    2. 2.

      Vispa i mjöl och grädde i stekpannan. Häll i övriga ingredienser och koka upp. Tillsätt lite mjölk om såsen är för tjock. Häll såsen över biffarna.

    3. 3.

      Blanda vatten, ättika, socker och salt. Rör om tills sockret löst sig. Hyvla gurkan tunt och blanda med lagen och persilja.

    4. 4.

      Servera med potatis och lingonsylt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?