Kålsallad med sojabönor och vitlöksbaguette

Kålsallad med sojabönor och vitlöksbaguette

Av:
40 min
Matmagasinet 4/17, s91
Annons

Ingredienser

  1. Huvudrätt

    1. 1 dl Quinoa, svart
    2. 250 g Sojabönor
    3. 1/2 st Vitkålshuvud
    4. 1 knippe Persilja, storbladig
    5. 1 näve Pumpakärnor
    6. 2 st Ägg
  2. Dressing

    1. 1 st Vitlöksklyfta
    2. 1 msk Vitvinsvinäger
    3. 3 msk Olivolja
  3. Vitlöksbaguette

    1. 1 liten Baguette
    2. 1 st Vitlöksklyfta

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Koka quinoa enligt paketets anvisningar. Lägg sojabönorna i en skål och häll över kokande vatten. Låt stå i 5 minuter och låt dom sedan rinna av.

    2. 2.

      Strimla vitkålen fint. Hacka persiljan grovt. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de börjar poppa. Koka äggen 6-7 minuter och skala dem.

    3. 3.

      Dressing: Hacka vitlöken fint och blanda med vinäger och häften av oljan i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Vitlöksbaguette: Riv en vitlöksklyfta och blanda med resten av oljan. Dela baguetten i skivor. Pensla skivorna med vitlöksoljan och rosta i ugnen tills brödet fått lite färg. Strö över hälften av den hackade persiljan.

    5. 5.

      Blanda resten av persiljan (spara en nypa till garneringen) med quinoa, de avrunna bönorna, pumpakärnor och den finstrimlade kålen. Vänd ner dressingen i salladen och blanda runt försiktigt.

    6. 6.

      Lägg upp salladen på tallrikar. Dela de kokta äggen på mitten och lägg på toppen Strö över det sista av den hackade persiljan. Servera med vitlöksbrödet.

Är innehållet i detta recept olämpligt?