Kålrotslåda med julsallad

Kålrotslåda med julsallad

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
60 min
2 port
Smarrig och julig kålrotslåda och sallad - perfekt att servera med julskinkan.
Fler recept på:
Jul, Advent, Rödkål, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 500 g kålrot
    2. 1 dl matlagningsgrädde
    3. 1 msk ljus sirap
    4. 1 1/2 msk ströbröd
    5. 1/2 tsk salt
    6. 2 krm malen ingefära
    7. 1 krm vitpeppar
    8. 1 msk ströbröd
    9. 25 g smör
  1. Sallad

    1. 1 st apelsin
    2. 100 g rödkål
    3. 30 g färsk bladspenat
    4. 1/2 dl russin
    5. 1 msk olja
    6. 1/2 msk vinäger
    7. salt
    8. peppar
  2. Servering

    1. 150 g julskinka
    2. 2 msk senap

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skär 500 g kålrot i små bitar. Koka mjukt i saltat vatten.

    2. 2.

      Låt rinna av och mosa med 1 dl matlagningsgrädde, 1 msk ljus sirap, ½ msk ströbröd, ½ tsk salt, 2 krm malen ingefära och 1 krm vitpeppar.

    3. 3.

      Lägg i smord form. Strö över 1 msk ströbröd och hyvla över 25 g smör. Gratinera i 200° ca 30 min. Gör en sallad på 1 apelsin skuren i hinnfria klyftor, 100 g strimlad rödkål, 30 g färsk bladspenat, ½ dl russin, 1 msk olja, ½ msk vinäger, salt och peppar.

    4. 4.

      Servera med 150 g julskinka och 2 msk senap.

Fler recept på:
Jul, Advent, Rödkål, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?