Kålrot

Kålrot

Av:
3 port
Kan rundas av med 2 msk mandelsmör.
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg kålrot
    2. 2-3 schalottenlökar
    3. 2 msk fett
    4. 1 msk honung
    5. 1/2 citron (skal och saft)
    6. 1 tsk vaniljpulver
    7. 1 nypa kryddnejlika (malen)
    8. 1 1/4 dl benbuljong
    9. salt
    10. peppar
    11. 1 knippe persilja eller gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Skala, skölj och tärna kålroten i ca 2 cm stora bitar. Skala och hacka schalottenlöken.

    2. 2.

      Hetta upp fett i en kastrull och stek schalottenlöken genomskinlig. Tillsätt honung, rivet citronskal, vanilj, malen kryddnejlika och kålrot. Fräs allt hastigt och tillsätt benbuljong.

    3. 3.

      Låt kålroten puttra under lock på låg värme i 20-25 min. Grönsakerna ska vara mjuka men ändå ha tuggmotstånd.

    4. 4.

      Smaka av med generöst med peppar och pressad citron. Strö över hackad persilja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?