Kålrabbi med persilja

Kålrabbi med persilja

Av:
2 port
Tillsätt ev 1 msk rostade solrosfrön eller pumpakärnor.
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg kålrabbi
    2. 1 gul lök
    3. 2 msk smör
    4. 1,5 dl benbuljong
    5. 0,5 dl mandelsmör
    6. salt
    7. honung
    8. peppar
    9. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Skala kålrabbin. Skär den i skivor eller stavar. Skala och hacka löken.

    2. 2.

      Smält smör i en kastrull och tillsätt först lök, sedan kålrabbi. Fräs lök och kålrabbi i smöret.

    3. 3.

      Tillsätt buljong och sjud kålrabbin under lock i 5-7 min. Tillsätt mandelmjölk och ge allt ett hastigt uppkok. Krydda med salt, lite honung och peppar. Strö över hackad persilja vid servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?