Kålpudding med örter

Kålpudding med örter

Av:
70 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg vitkål
    2. 2 msk smör
    3. 400 g blandfärs
    4. 200 g kokt potatis
    5. 1 ägg
    6. 3 dl mjölk, ev. mer
    7. 1 tsk salt
    8. peppar
    9. 0,5 tsk oregano
    10. 1 msk ljus sirap
    11. 800 g potatis

Gör så här

    1. 1.

      Skär kålen i fina bitar. Förväll dem i lättsaltat vatten i 5 minuter. Stek kålen lite lätt i smör i en stekpanna.

    2. 2.

      Blanda färs, mosad potatis, ägg, mjölk, salt, peppar och örtkrydda till en lös smet. Lägg smeten i en smord form.

    3. 3.

      Täck med vitkål och ringla över sirap. Stek i 225º i 40-50 minuter.

    4. 4.

      Servera med kokt potatis och lingonsylt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?