Kålpudding

Kålpudding

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 600 g Vitkål
    2. 1 msk sirap
    3. 1 msk Soja
    4. 1 dl vatten
    5. Salt och peppar
    6. ½ dl rundkornigt ris
    7. 2 dl Mjölk
    8. 400 g Köttfärs
    9. 1 st Ägg
    10. 1 tsk Salt
    11. 2 krm Vitpeppar
    12. Lite kryddpeppar
    13. 1 dl Mjölk
    14. 1 dl Matgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 200 grader. Koka riset mjukt i mjölken, ca 20 min. Låt svalna.

    2. 2.

      Tärna vitkålen och bryn i smör i en stekpanna under omrörning. Ringla över sirapen och sojan, späd med lite vatten. Låt kålen koka tills den är mjuk, ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Ta upp kålen, låt rinna av och spara spadet.

    4. 4.

      Blanda färsen med ägg, salt, ris, kryddor, mjölk och grädde. Späd med spadet från kålen. Färsen ska vara ganska lös.

    5. 5.

      Varva färs och kål i en smord ugnsform. Avsluta med kål och grädda i 45 min.

    6. 6.

      Servera med lingonsylt och kokt potatis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?