Kålpudding

Kålpudding

Av:
120 min
6 Köttfärs
Annons

Ingredienser

    1. 2,5 Kg Vitkål
    2. 0,25 Dl Sirap
    3. 2 Msk Soja
    4. 1 Kg Köttfärs
    5. 10 Msk Kokt grötris
    6. 1 Dl Mjölk
    7. 2 St Ägg
    8. 1 Krm Oregano
    9. 3 Tsk Salt
    10. 1 Krm Svartpeppar
    11. 2 St Gul lök
  1. Tillbehör

    1. 1 Kg Potatis
    2. 1 B Lingonsylt
    3. 3 Dl Gräddsås

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200° Koka 2 dl grötris

    2. 2.

      Skär kålen i bitar. Smält 50g smör i en stor kastrull. Ringla i 1/4 dl sirap i margarinet och låt det bli brynt ej svart. Lägg i kålen och bryn tills det sjunkit ihop.

    3. 3.

      Lägg i buljongtärning och 1 dl vatten och fortsätt bryna tills kålen är mjuk.

    4. 4.

      Blanda färsen med gröt, mjölk, ägg, lök och kryddor. Blanda ner färssmeten med kålen

    5. 5.

      Fyll smorda formar med smeten, klicka på smör och grädda mitt i ugnen ca 45 min

Är innehållet i detta recept olämpligt?