Kålpudding

Kålpudding

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 2 gula lökar
    2. 1 röd chili
    3. 600 g blandfärs (eller lammfärs)
    4. 1 klyfta vitlök
    5. salt
    6. 800 g vitkål
    7. 50 g smör eller kokosolja
    8. lingon
    9. 4 morötter

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150°C (varmluft).

    2. 2.

      Finhacka gul lök och chili.

    3. 3.

      Blanda med färs och pressad vitlök i en bunke. Krydda med salt och blanda väl.

    4. 4.

      Hacka kålen grovt och stek mjuk i smör i en stor stekgryta 15-20 min.

    5. 5.

      Lägg hälften av kålen i botten av en ugnssäker form. Fördela färsblandningen ovanpå, tryck ut med händerna till ett jämnt lager och toppa sedan med resten av kålen.

    6. 6.

      Grädda i ugnen ca 30 min.

    7. 7.

      Servera tillsammans med lingon och rårivna morötter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?