Kalops

Kalops

Av:
100 min
4 p
Annons

Ingredienser

    1. 500 g grytbitar av nöt
    2. 2 msk smör
    3. salt och peppar
    4. 2 msk vetemjöl
    5. 10 st kryddpepparkorn
    6. 3 st lagerblad
    7. 4 dl vatten
    8. 6 dl vatten, ev. mer
    9. 0,5 köttbuljongtärning
    10. 50 g gul lök
    11. 3 st morötter
    12. 1 tsk socker
    13. 1 msk kinesisk soja
  1. Tillbehör

    1. 250 g broccoli
    2. 4 port inlagda rödbetor
    3. 1 kg potatis

Gör så här

    1. 1.

      Dela ev grytbitarna en gång (ofta är de väl stora). Stek dem i en stekgryta, 1/3 åt gången. Salta och peppra. Strö över vetemjöl. Rör och tillsätt därefter pepparkorn, lagerblad, vatten och buljong. Låt koka i en timma.

    2. 2.

      Tillsätt lök skuren i klyftor samt morötter skurna i stora bitar. Låt koka tills köttet är mört, ca 20-30 minuter. Smaka av med socker, soja och ev mer salt och peppar.

    3. 3.

      Servera med broccoli, rödbetor och kokt potatis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?