Kalops

Kalops

Av:
4 port
Servera din kalops med kokta rotgrönsaker eller blomkålsris och rödbetor
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg högrev eller bog
    2. 4 morötter
    3. 1 stor gul lök
    4. smör/kokosolja (stekning)
    5. 5 msk buljong (t ex nöt- eller viltbuljong)
    6. 2 msk potatismjöl
    7. 2 tsk salt
    8. vitpeppar
    9. 2 lagerblad
    10. 12 kryddpepparkorn

Gör så här

    1. 1.

      Skär ner köttet i lagom stora grytbitar.

    2. 2.

      Skala och slanta morötterna. Skär löken i mindre klyftor.

    3. 3.

      Bryn på köttet med smör i en gryta.

    4. 4.

      Tillsätt lök, morötter, buljong, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa tillsammans i några minuter.

    5. 5.

      Blanda ut potatismjölet i en skål med lite vatten.

    6. 6.

      Häll i potatismjölblandningen i grytan och blanda väl.

    7. 7.

      Koka upp och häll på vatten så att det precis täcker köttet. Salta och peppra efter smak.

    8. 8.

      Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1,5 timmar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?