Kallrökt lax med julsallad och senapsdressing

Kallrökt lax med julsallad och senapsdressing

Av: / Foto: Anders Norrsell
20 min
4 personer
En riktigt god sallad med kallrökt lax.
Fler recept på:
Sallad, Dill, Rödkål, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 600 g kallrökt lax
  1. Julsallad

    1. 2 st Ingrid Marie-äpplen
    2. 2-3 st råa rödbetor
    3. 65 g babyspenatblad
    4. 1 st granatäpple, kärnorna
    5. 1 1/2 dl tunt strimlad rödkål
  2. Senapsdressing

    1. 3 msk skånsk senap
    2. 1/2 dl äppelcidervinäger
    3. 1/2 tsk salt
    4. 1 krm svartpeppar
    5. 1 dl rapsolja
    6. 2 msk finhackad dill

Gör så här

    1. 1.

      Lägg laxen på ett stort fat. Kärna ur och riv äpplena grovt. Skala och riv rödbetorna. Blanda alla ingredienser till salladen och lägg upp på fatet.

    2. 2.

      Senapsdressing: Blanda senap och vinägern. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt rapsolja och smaka av igen. Rör ner dill.

    3. 3.

      Servera dressingen till salladen eller ringla den över lax och sallad.

Tips från kocken

Råa rödbetor färgar av sig mycket. Använd handskar eller platspåsar på händerna om du vill skydda dem.
Fler recept på:
Sallad, Dill, Rödkål, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?