KALLJÄSTA FRUKOSTFRALLOR i (aluform valfritt ) . Bild kommer!

KALLJÄSTA FRUKOSTFRALLOR i (aluform valfritt ) . Bild kommer!

Av: / Foto: Tomas Davidsson
60 min
20 st
GÖR SÅ HÄR 1. På kvällen: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg.
Annons

Ingredienser

  1. Jäst

    1. 50 g jäst
    2. 7 dl mjölk
    3. 2 tsk salt
    4. 0.5 dl rapsolja
    5. 12 dl vetemjöl
    6. 3 dl havremjöl
    7. 3 dl rågmjöl
    8. 10 dl vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Tips! Om du inte vill kalljäsa frallorna så kan du jäsa degen i ca 40 min i bunken (på vanligt sätt).. Låt dem sedan jäsa ca 30 min på plåten. Grädda därefter! Dela degen i ca 20 bitar, för hand eller med en sax eller kniv. Rulla varje bit i lite vetemjöl. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta i kylen över natten. På morgonen: Ta fram bröden ur kylen. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på ett galler.

Är innehållet i detta recept olämpligt?