Kalljäst pizzadeg

Kalljäst pizzadeg

Av:
150 min
2 portioner
En kalljäst, fiberrik pizzadeg, som inte ger den där tunga känslan i magen.
Annons

Ingredienser

    1. 30 gram Majsstärkelse
    2. 7 gram Fiberhusk
    3. 25 gram Bovetemjöl
    4. 15 gram Majsmjöl
    5. 40 gram Havremjöl
    6. 1-2 krm Salt
    7. 5 gram Jäst
    8. 200 gram Vatten, kallt
    9. Valfri fyllning

Gör så här

    1. 1.

      Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ut jästen i vattnet.

    2. 2.

      Rör ner mjölblandningen i degspadet, tills du får en kletig deg.

    3. 3.

      Plasta skålen och låt degen kalljäsa i kylen i minst 2 timmar.

    4. 4.

      Förvärm en bakplåt eller en pizzasten i ugnen på 225 grader varmluft.

    5. 5.

      Kavla ut två stora eller fyra små pizzabottnar. Tillsätt eventuellt mer mjöl.

    6. 6.

      Förgrädda bottnarna i 3 minuter. Ta ut dem, lägg på fyllning och grädda i minst 5 minuter till eller tills fyllningen fått fin färg.

    7. 7.

      Servera gärna med pizzasallad och en kall vitlöksdressing.

Är innehållet i detta recept olämpligt?