Källarfranska

Källarfranska

Av:
180 min
48 st
Goda fralla en söndag morgon
Annons

Ingredienser

  1. Frukostfralla

    1. 25 st Jäst
    2. 13 dl Kallt vatten
    3. 1 dl Olja
    4. 2 msk Salt
    5. 2 kg Vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      På kvällen: Smula jästen i en stor bunke, minst 8 l Häll på vatten, låt stå i 3 min, rör Tillsätt olja , salt och vetemjöl, spar 2 dl Arbeta kraftigt, ställ i svalen under natten. På morgonen: Dela degen i 4 delar, varje del i 12 bitar. Rulla till små bullar. Dofta över mjöl, låt jäsa 2-3 tim. Grädda i 8 - 10 min i 275 - 300 i 8 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?