Kall squashsoppa

Kall squashsoppa

Av:
20 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. ca 700 g squash
    2. 1 gul lök
    3. 2 vitlöksklyftor
    4. 1 msk olja
    5. 1/2 l hönsbuljong
    6. 1 tsk maizena
    7. 1,5 dl matlagningsgrädde
    8. peppar, ev. salt
    9. 2 msk klippt dill

Gör så här

    1. 1.

      Strimla squashen och tärna lök och vitlök. Hetta upp oljan i en gryta och fräs grönsakerna några min. Slå på 2 dl av buljongen och koka drygt 5 min

    2. 2.

      Rör ut mjölet med lite av den kalla buljongen och tillsätt det under omrörning. Sjud soppan under ett par min. Låt den sedan svalna innan grädde, salt, peppar och dill tillsätts

    3. 3.

      Kör soppan i matberedare. Tillsätt samtidigt resten av buljongen. Kyl soppan innan den serveras

Är innehållet i detta recept olämpligt?