Kall bearnaise

Kall bearnaise

Av: / Foto: Rebecka
20 min
6 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 2 st äggulor
    3. 1 dl rapsolja
    4. 1 msk estragon
    5. blad från esdragon
    6. torkad dragon
    7. salt
    8. vitpeppar
    9. socker
    10. curry

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret och låt svalna till rumstemperatur.

    2. 2.

      Vispa sönder äggulorna och tillsätt oljan under vispning, bara några droppar åt gången. När det börjat tjockna/binda sig kan man hälla i oljan i snabbare takt.

    3. 3.

      Vispa i smöret men undvik det gräddiga/vita som lagt sig i bottnen.

    4. 4.

      Tillsätt estragonen. Hacka även lite av bladen och blanda ned tillsammans med torkad (eller färsk) dragon.

    5. 5.

      Avsluta med att smaka av med salt och peppar.

    6. 6.

      Tips: En liten nypa curry höjer och ger en fylligare smak! Detsamma gäller socker...

Är innehållet i detta recept olämpligt?