Kalkongryta m citrus o rosépeppar

Kalkongryta m citrus o rosépeppar

Av:
4 port
432 kcal
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 600 g kalkonfilé
    2. 1 st grapefrukt
    3. 1 st apelsin
    4. 1 st vitlöksklyfta
    5. 1 msk smör
    6. 1 msk riven ingefära
    7. 1 msk kycklingfond
    8. 1 1/2 dl vatten
    9. 1 dl grädde
    10. 1 msk krossad rosépeppar
    11. 1 dl salta jordnötter
    12. 50 g krasse

Gör så här

    1. 1.

      Skiva kalkonen och strö på salt o vitpeppar. Skala o filea citrusfrukterna med en vass kniv. Skala o finhacka vitlöken.

    2. 2.

      Hetta upp en stekpanna med smör o bryn kalkonbitarna någon minut på varje sida. Tillsätt vitlök, ingefära, kycklingfond o vatten. Låt sjuda några minuter.

    3. 3.

      Häll på grädde o lägg i citrusfrukterna o rosépeppar. Låt koka på svag värme i 5-10 min. Strö över jordnötter o dekorera med krasse.

Är innehållet i detta recept olämpligt?