Kalkonfrikassé med dijonsenap och dragon

Kalkonfrikassé med dijonsenap och dragon

Av:
40 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 600 g kalkonbröstfilé
    2. 3 1/2 dl jasminris
    3. 1 st gul lök
    4. 1 frp champinjoner
    5. olivolja
    6. 2 st vitlöksklyftor
    7. 1/2 msk torkad dragon
    8. 1 tsk salt
    9. svartpeppar
    10. 1 msk vetemjöl
    11. 1 dl vispgrädde
    12. 3 dl mjölk
    13. 1 msk dijonsenap
    14. 1 st kycklingbuljong
    15. 1 krm socker
  1. Tomatsallad

    1. 1 frp cocktailtomater
    2. 1/2 knippe bladpersilja
    3. olivolja
    4. salt

Gör så här

    1. 1.

      Koka 3 1/2 dl jasminris enligt anvisning på förpackningen.

    2. 2.

      Förberedelser: Klyfta 1 gul lök och 1 förp champinjoner. Skär ca 600 g kalkonbröstfilé i mindre bitar.

    3. 3.

      Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Stek kalkonen på hög värme 2-3 min. Tillsätt svamp, lök, 2 vitlöksklyftor (pressade), 1/2 msk torkad dragon, 1 tsk salt och lite nymald svartpeppar. Fräs 3-4 min.

    4. 4.

      Pudra över 1 msk vetemjöl och vispa ner 1 dl vispgrädde, 3 dl mjölk, 1 msk dijonsenap, 1 tärning kycklingbuljong (smulad), 1 krm socker och 1 krm salt. Sjud 5-6 min, tills kalkonen är helt genomstekt (innertemp 72°C).

    5. 5.

      Tomatsallad: Halvera 1 förp cocktailtomater och grovhacka 1/2 knippe bladpersilja. Lägg i en skål och dressa med lite olivolja och salt.

    6. 6.

      Strö lite torkad dragon över kalkonfrikassén och servera med jasminris och tomatsallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?