Kalkonfilé med grillad färskpotatis och grönsaksspett

Kalkonfilé med grillad färskpotatis och grönsaksspett

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Marinad

    1. 1 dl Olivolja
    2. 2-3 st Vitklöksklyftor
    3. 1 st Rivet skal av citron
    4. 2 msk Citronsaft
    5. 1-2 msk Ingefära
    6. Hackad persilja
    7. Salt & peppar
  2. På grillen

    1. 4 st Kalkonfiléer
  3. Grönsaksspett

    1. Champinjoner
    2. Zucchini
    3. Cocktailtomater
    4. Smålök
  4. Grillade färskpotatisar

    1. Färskpotatis

Gör så här

    1. 1.

      Blada samman alla ingredienserna till marinaden och häll över i en plastpåse

    2. 2.

      Lägg i kalkonfiléerna och blanda med marinaden. Ställ i kylen i minst 1 timme men gärna längre.

    3. 3.

      Koka färskpotatis så den "nästan" är klar. Pensla med olivolja, lite av marinaden ovan. Lägg på grillen några minuter tills de får fin färg och en knaprig yta. Strö på flingsalt.

    4. 4.

      Trä grönsakerna på spett efter eget önskemål. Pensla spetten med olja och salta.

    5. 5.

      Servera gärna med tzatziki.

Är innehållet i detta recept olämpligt?