Kalasrulltårta

Kalasrulltårta

Av: / Foto: Pontus Ferneman
30 min
10 bitar
Kalasrulltårta som är glutenfri och går utmärkt att frysa!
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Barnkalas, Bröllop, Bakelser
Annons

Ingredienser

    1. 3 st ägg
    2. 2 dl strösocker
    3. 2 1/2 dl kokosflingor
    4. 3/4 dl potatismjöl
    5. 2 tsk bakpulver
    6. 2 msk kokosflingor
    7. 2 dl vispgrädde
    8. 200 g jordgubbar

Gör så här

    1. 1.

      Vispa och strösocker pösigt. Blanda kokosflingor, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten, rör om och häll upp i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper.

    2. 2.

      Grädda mitt i ugnen i 225 grader 5–10 minuter, prova med sticka att kakan känns torr.

    3. 3.

      Strö kokosflingor över kakan. Stjälp upp den på bakplåtspapper och dra försiktigt bort gräddningspapperet. Låt den svalna med långpannan som tyngd.

    4. 4.

      Vispa grädden. Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna. Fördela grädden och bären över bottnen. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar vid servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?