Kalasiga brysselkex

Kalasiga brysselkex

Av: / Foto: Augusta Andersson
60 kakor
Brysselkex 2.0
Annons

Ingredienser

  1. Mördeg

    1. 275 g Vetemjöl
    2. 1 dl Socker
    3. 200 g Smör
    4. 1 msk Vaniljsocker
    5. 0,5 tsk Salt
  2. Garnityr

    1. Nått fint och smarrigt strössel
    2. 1 msk frystorkade hallon
    3. 0,75 dl Strösocker

Gör så här

    1. 1.

      Ha ner alla ingredienser till mördegen i en matberedare och mixa tills

    2. 2.

      Dela degen i två delar och rulla sen till två rullar med ca 4 cm i diameter.

    3. 3.

      Passera de frystorkade hallonen genom en finmaskig sil till ett pulver. Blanda pulvret med strösocker i en djup tallrik.

    4. 4.

      Häll strössel i en annan djup tallrik. Rulla en rulle i strössel och den andra i hallonsocker. Plasta in och ställ i kylen i en timme.

    5. 5.

      Skiva var rulle i ca 25 bitar (1 cm per skiva). Lägg på en papprars plåt och grädda i 10 minuter på 175 grader.

Är innehållet i detta recept olämpligt?