Kalasfin kycklingpaj

Kalasfin kycklingpaj

Av: / Foto: Erik Karlsson
80 min
4 port
Kycklingpaj med tomater och curry.
Fler recept på:
Budgetmat, Tomater, Paj
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 3 dl vetemjöl
    2. 50 g smör
    3. 1 dl kesella
    4. Ugn 225°
  2. Fyllning

    1. ½ st grillad kyckling, urbenad
    2. 2½ dl crème fraiche
    3. 2 tsk röd currypasta
    4. 2 dl riven lagrad ost
    5. 3 st ägg
    6. 1 burk ananasringar (ca 230 g)
    7. 250 g cocktailtomater
  3. Garnering

    1. grönkål
    2. tomatklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Pajdeg: Arbeta samman ingredienserna i matberedare eller för hand. Låt degen vila kallt 30 min. Tryck eller kavla ut den i en pajform.

    2. 2.

      Fyllning: Blanda crème fraiche, curry, ost och ägg. Häll blandningen i pajskalet. Dela kycklingköttet i mindre bitar och fördela det i formen. Dela ananasringarna och halvera tomaterna men spara ett par tomater till garnering. Lägg ananas och tomat längs kanten på pajen.

    3. 3.

      Grädda mitt i ugnen tills fyllningen är fast och ytan har fått fin färg, ca 30 min. Garnera.

Tips från kocken

Färdiggrillad kyckling är en smart genväg när tiden är knaper.
Fler recept på:
Budgetmat, Tomater, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?