Lägg äggulorna i en skål och tillsätt oljan under kraftig vispning eller kör med en stavmixer. Tillsätt oljan (ej olivolja) först droppvis och sedan i en tunn stråle. Smaka av med salt.
Gör en sats majonnäs och blanda med övriga tillbehör till örtsåsen.
Gör ytterligare en sats majonnäs och blanda med övriga ingredienser till chiliaiolin. Obs! Gör inte mer än en sats majonnäs åt gången.
Förbered krabban så går det lättare att äta den. Lägg den på rygg. Bryt bort stjärten. Ta ett stadigt ta om krabban och för baktill in en kniv i den naturliga skarven på sköldens undersida. Bryt så att skölden lossar. Krossa klorna med en tång. Lägg ihop krabban på tallriken. Ät krabban med skaldjursgaffel och servera med såserna, citronklyftor och rostat bröd.
“Be butiken dela krabban mitt itu om du vill servera den halv till förrätt.”