Kål- och rucolasallad med knaperstekt bacon och ädelost

Kål- och rucolasallad med knaperstekt bacon och ädelost

Av: / Foto: Peter Phillips
15 min
6 personer
Vitkål, rödkål eller spetskål funkar lika bra i denna enkla och krispiga förrätt.
Fler recept på:
Sallad, Rödkål, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 st litet kålhuvud
    2. 70–100 g rucola
    3. 2 pkt bacon
    4. 150 g ädelost
    1. 1 1/2 dl olivolja
    2. 2 msk vitvinsvinäger (gärna vit balsamico)
    3. 1 st vitlöksklyfta
    4. 1 tsk fransk senap
    5. 1 nypa socker
    6. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Strimla kålen fint, blanda med rucolan. Vispa ihop olja, vinäger, finhackad vitlök, senap och smaka av med socker, salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda runt.

    2. 2.

      Stek baconet knaprigt, låt det rinna av på hushållspapper, dela i mindre bitar och lägg på salladen. Smula över osten.

Fler recept på:
Sallad, Rödkål, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?