Julsallad på tunnbrödsknäcke

Julsallad på tunnbrödsknäcke

Av: / Foto: Christina Uhlin
25 min
5 personer
Perfekt tilltugg på julminglet.
Fler recept på:
Sallad, Chili, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 1 ark mjukt tunnbröd
    2. 1/2 dl olivolja
    3. flingsalt
    4. 1/2 dl pinjenötter
    5. 1 endivesalladshuvud
    6. 6 kärnfria dadlar
    7. 1 päron
    8. 100 g grönmögelost
    9. 2 msk flytande honung
    10. chiliflakes
    11. malen svartpeppar
    12. ca 1/2 dl grekisk yoghurt
  1. Garnering

    1. mâchesallad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 °C.

    2. 2.

      Skär tunnbrödet i sex skivor på tvären och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Pensla dem med olivolja och krydda med lite flingsalt.

    3. 3.

      Baka tunnbrödet i ugnen i 13–15 minuter tills kanterna börjar få lite färg.

    4. 4.

      Rosta pinjenötterna i en torr panna och hacka dem.

    5. 5.

      Lägg ett endivsalladsblad på varje tunnbröd. Skär dadlarna tunt, kärna ur päronet och skär i skivor. Fördela dadlarna, päronskivorna, pinjenötterna och grönmögelost över salladsbladen.

    6. 6.

      Ringla över honung och krydda med chiliflakes och svartpeppar. Lägg en liten klick yoghurt på varje brödskiva och garnera med lite mâchesallad.

Fler recept på:
Sallad, Chili, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?