Julröd cheesecake

Julröd cheesecake

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
10 bitar
En julröd cheesecake med dadlar och granatäpple.
Fler recept på:
Tårta , Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 250 g glutenfria digestivekex, t ex Semper
    2. 100 g smör
    3. 4 st dadlar
  1. Fyllning 1

    1. 400 g färskost, typ Philadelphia
    2. 2 st ägg
    3. 1 dl strösocker
    4. 1/2 st vaniljstång
  2. Fyllning 2

    1. 2 1/2 dl gräddfil
    2. 1 dl strösocker
  3. Garnering

    1. 1 st granatäpple
    2. mynta

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150 grader.

    2. 2.

      Krossa kexen och mixa dem med finhackade dadlar och smält smör.

    3. 3.

      Smöra en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna i bottnen och grädda ca 15 minuter. Låt svalna.

    4. 4.

      Höj ugnsvärmen till 225 grader.

    5. 5.

      Rör samman färskost, ägg och socker. Snitta och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Vänd ner fröna i smeten och bred den över botten.

    6. 6.

      Grädda kakan ytterligare 20 minuter. Stäng av ugnen.

    7. 7.

      Rör ihop gräddfil och strösocker och bred smeten över kakan. Ställ in formen i ugnen igen på eftervärme, 5 minuter.

    8. 8.

      Strö över granatäppelkärnorna och dekorera med myntablad.

Fler recept på:
Tårta , Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?