Julkryddad pannacotta

Julkryddad pannacotta

Av: / Foto: Pontus Ferneman
20 min
6 portioner
Kardemumma och kanel kryddar julens godaste pannacotta som görs på yoghurt. Hallonsåsen till är lika vacker som god.
Fler recept på:
Jul, Advent, Efterrätt, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 tsk kardemummakärnor
    2. 2 dl vispgrädde
    3. 2 st kanelstänger
    4. 3/4 dl socker
    5. 1–2 tsk vaniljsocker
    6. 2 st gelatinblad
    7. 3 dl rysk yoghurt eller liknande
  1. Hallonsås

    1. 225 g halvfrysta hallon
    2. 2–4 msk socker
    3. 1–3 tsk pressad citronsaft
    4. citronmeliss

Gör så här

    1. 1.

      Stöt kardemummakärnorna grovt. Sjud upp grädde med kryddorna, socker och vaniljsocker, dra kastrullen från värmen, låt stå och dra under lock ca 15 min. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.

    2. 2.

      Sila från kryddorna. Hetta upp ca 1/2 dl av kryddgrädden, lägg i urkramade gelatinblad och rör om försiktigt tills de har smält. Tillsätt resterande avsvalnade kryddgrädde och blanda i yoghurten.

    3. 3.

      Häll upp i vackra glas. Ställ i kyl för att stelna i minst fyra timmar.

    4. 4.

      Mixa hallonen med socker, smaka av med citronsaft. Skeda över hallonsåsen strax före servering. Garnera med citronmeliss.

Fler recept på:
Jul, Advent, Efterrätt, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?